|Session Date/Time (dd-MM-YYYY 24h)||Speaker||Category||Track||Title|
|10-12-2015 15:00||Chris Webb||Breakout Session (60 minutes)||Discover & Integrate||Create Amazing 3D Topographic Maps In Excel|
|10-12-2015 16:00||Ken Raetz||Breakout Session (60 minutes)||Discover & Integrate||Modular Data Extraction and Integration Patterns|
|10-12-2015 17:00||Jordan Goldmeier||Breakout Session (60 minutes)||Discover & Integrate||Creating Outstanding Spreadsheet Models|
|10-12-2015 18:00||Ginger Grant||Breakout Session (60 minutes)||Communicate & Lead||Implementing Data based Decision Making|
|10-12-2015 19:00||Mark Wilcock||Breakout Session (60 minutes)||Analyze & Interpret||Tools For Exploratory Data Analysis|
|10-12-2015 20:00||Matt Allington||Breakout Session (60 minutes)||Discover & Integrate||Moving From Excel to PowerBI.com (a Business Analyst's perspective)|
|10-12-2015 21:00||Rick Grantham||Breakout Session (60 minutes)||Visualize & Inform||Making Informed Decisions: Guidelines for Creating an Effective Dashboard|
Event Date: 10-12-2015 15:00 - Category: Breakout Session (60 minutes) - Track: Discover & Integrate
You’ll discover how: • the source data was generated and where to download it • to transform the data (a non-standard text file format) using Power Query and M code, and load it into Power Pivot • to display the data in Power Map using a custom map, make it look as good as possible and create an animated tour.
Event Date: 10-12-2015 16:00 - Category: Breakout Session (60 minutes) - Track: Discover & Integrate
With some adaptation, these same techniques can be applied to data integration and analytics solutions with great success. This webinar will show you how to achieve the same great efficiencies and reusability while solving your analytics problems.
Learn the techniques used by information technology professionals! You will also see demos in Excel with Power Query, PowerBI.com, and SQL.
Event Date: 10-12-2015 17:00 - Category: Breakout Session (60 minutes) - Track: Discover & Integrate
Event Date: 10-12-2015 18:00 - Category: Breakout Session (60 minutes) - Track: Communicate & Lead
Event Date: 10-12-2015 19:00 - Category: Breakout Session (60 minutes) - Track: Analyze & Interpret
In this session we’ll explore a public dataset, the Titanic passenger list. Most people know the tragic event: The RMS Titanic sailed from Southampton on April 10, 1912, hit an iceberg in the Atlantic four days later and sank. Of the 2000 people on board, only 700 survived.
We'll build some rough and ready visualisations and crunch some basic statistics on this dataset using four different tools: Excel and Power Query, Power BI Desktop, R, and Azure Machine Learning. The purpose of the session is to introduce you to some tools that you may not be familiar with so that you can decide which tools you prefer to use to explore your data.
Event Date: 10-12-2015 20:00 - Category: Breakout Session (60 minutes) - Track: Discover & Integrate
Event Date: 10-12-2015 21:00 - Category: Breakout Session (60 minutes) - Track: Visualize & Inform
• determine the best ways to scope your dashboard project, including tips for gathering requirements and eliciting feedback
• see what’s required to build an effective dashboard, from documenting query mockups to creating dashboard prototypes.
I will go through every step of the requirements gathering process and provide the audience with live demonstrations at every step, including real-life examples of how to best scope your dashboard.
After this webinar, you will know when you should (and when you should not) start your KPIs with your company’s annual report. You will be armed with the most efficient process to create the most effective dashboards.